Elena Malysheva. Hogyan törődik a körmök

Gombás körömdiagnózis

Rengeteg ártalmatlan akad közülük, illetve nagy részüket környezeti hatás idézi elő.

Köröm gomba indított eset

Kizárólag a körmök alapján még véletlenül sem kell súlyos diagnózist megállapítani magunkon, de jelzésértékkel bírnak — ha aggályai vannak keressen fel szakembert.

Horpadások, gödröcskék Az egészséges köröm sima felületű, nem tartalmaz horpadásokat. Lényegében bármilyen gyulladásos bőrbetegség okozhatja, leggyakrabban ütések nyomait őrzik a köröm gödröcskéi, de utalhat pikkelysömörre is. Ezek a horpadások lassan eltűnnek az új köröm növekedésével, de ez hónapokba telik.

Diagnózis a körmök az ujjak, lábujjak

Léteznek az úgynevezett Beau-vonalak, amelyek a köröm teljes szélességében megjelenő horpadások. Ha valaki nagyon beteg vagy erős stressz éri, megáll a köröm növekedése, majd mikor újra elkezd nőni, az új réteg beljebb fordul, ettől mélyedés alakul ki a körmön.

gombás körömdiagnózis

Kanál-köröm Normál esetben a körmök domborúan illeszkednek a körömágyhoz, azonban egyes esetekben ez a konfiguráció lehet homorú is, vagyis olyan, mint egy kanál, fölfelé konkorodó szélekkel. Ez a vashiány és vérszegénység egyértelmű jele. Még akkor is, ha a vashiány vagy vérszegénység helyreáll, sokszor évekbe telik, míg a körmök visszaállnak domború formára.

A kezek az egészségről beszélnek. Körömdiagnózis

Hámló körmök A körömlemez több keratin rétegből épül fel, amelyek ideális esetben zárt egységet alkotnak. A hideg vagy száraz levegő hatására azonban könnyen elválhatnak ezek a rétegek.

Ezt a legjobban a köröm külső és belső hidratálásával védhetjük ki. Fogyasszunk több növényi olajat salátaöntetekhez, párolt zöldségekhezvalamint kívülről is kenjük kókusz- vagy mandulaolajjal a körmöket.

Köröm gomba indított eset

Töréshez a körömlemezek kiszáradása vezet. A köröm száradását okozhatja a pajzsmirigy nem megfelelő működése, vagy a vasban, esetleg biotinban szegény táplálkozás.

gombás körömdiagnózis

Fogyasszunk ezért minél több zöld, leveles zöldséget, vörös gombás körömdiagnózis, tojást valamint bitoin kiegészítőket B-komplex vitamin. A körmök száradásához és töréséhez vezet a túlzott vízben való áztatás, ugyanis a víz erősen dehidratál.

A körmök betegségeinek meghatározása. Diagnózis a kéz és a láb körmökén.

Sárga körmök Az egészséges körömszín rózsaszín. A sárgás körmök komoly egészségügyi problémákra utalnak, mint a tüdőbetegség vagy cukorbetegség.

Ha foltokban jelentkezik a sárgulás, akkor az gomba vagy pikkelysömör jelenlétét jelzi. Azoknál a nőknél, akik sok ideig viselnek nagyon sötét körömlakkot is előfordulhat körömsárgulás, de ez gombás körömdiagnózis ok gombás körömdiagnózis pánikra, ugyanis nincs egészségügyi kockázata.

Utóbbi esetben segít, ha egy ideig nem festjük a körmünket. Fehér foltok Az egyébként egészséges külsejű rózsaszínes árnyalatú körmökön megjelenő fehér foltok semmilyen komoly betegségre nem utalnak.

gombás körömdiagnózis

De mivel ezek hetekkel a sérülés után jelennek meg, amikor az nincs kezelés körömgombára köröm kinő, már elfelejtettük a sérülést, ami kiválthatta a foltot. Ha azonban visszatérő, több körmön is megjelenő fehér foltok jelennek meg, akkor az cink hiányra vagy valamilyen bőrbetegségre is utalhat, mint a pikkelysömör vagy ekcéma.

Egészségtelen árnyalatú körmök Ha hirtelen megváltozik a köröm színe, az valamilyen gombás vagy bakteriális fertőzésre utal.

gombás körömdiagnózis

A fertőzések a kutikulákon keresztül is a köröm alá juthatnak, itt fehér vagy enyhén zöld gombás fertőzést okozva. Ha bármilyen elszíneződést, duzzanatot vagy fájdalmat észlelsz a körmödön, fordulj orvoshoz, meglehet, hogy antibiotikum kúrára lesz szükséged.