MediNatural ausztrál teafa illóolaj 10ml

Körömgomba bélyegző, Telítettségközpont az agyban - HáziPatika

körömgomba bélyegző

Amerikai kutatók azonosították az agy telítettségközpontját. Szerintük a jóllakottság-érzésért az agy bal hátulsó amygdala-magja felel, és ezt funkcionális MR mágneses rezonanciás felvételekkel tudják igazolni.

körömgomba bélyegző

Akár új terápiás is célpont is válhat a bal hátulsó amygdalából az elhízás elleni harcban, mivel kiderült, hogy ez az agyterület felel a jóllakottság-érzéssel járó elégedettségért, és akadályozza meg a további evést.

Az USA Brookhaven Nemzeti Laboratóriumában fMR vizsgálatok segítségével elemezték az agy reakcióját evés közben, vagyis a gyomor különböző telítettsége függvényében.

MediNatural ausztrál teafa illóolaj 10ml

Megállapították, hogy a kövér emberekben alacsonyabb volt a bal hátulsó amygdala aktivitása, mint a normális testalkatú társaiké, mikor tele volt a gyomruk. A túlsúlyos vizsgálati alanyok jóllakottságról is ritkábban számoltak be.

Gene-Jack Wang, a közlemény szerzője kijelentette, hogy most már érthető, miért nem állnak le az evéssel bizonyos emberek, miután már elfogyasztottak egy normális adagot.

körömgomba bélyegző

Nem tudni még, hogy viselkedésterápia, sebészi megoldás, körömgomba bélyegző gyógyszeres kezelés lehet az új módszer, mely az amygdalán keresztül próbál majd hatni. A kutatók a grelin nevű hormonnal kapcsolatban is érdekes eredményekre jutottak.

körömgomba bélyegző

Kiderült, hogy azoknak az embereknek, akiknek a gyomra már kezdett megtelni, és grelinszintjük magas volt, a bal amygdalája is jelentőse aktivitást mutatott a felvételeken. Ezek alapján elképzelhető, hogy a grelin az, ami az amygdala elégedettségi reakcióját kontrollálja.